BARA BLÅBÄR!

skrek rubriken på bladet från Hälsokosten. Men så vill inte jag skrika, här skrivs det med en versal, resten gemena. Smått och Blått är alltså senaste trenden, alltså senaste trenden på Se upp med vad du äter, och att Blåbär är underbär tycks vetenskapen överens om. Även om jag misstänker att det inte kommer att dröja många minuter förrän vi får rapporter om nyare  Hälsopiller på kvist. 

Blåbär kallas av idrottsutövare de på frammarsch på lägre nivå. De som bedöms ha något utöver det vanliga och Blåbär innehåller ämnet Antocyanin.  Tutts Univ. i Boston har funnit att bären bl a håller högsta Antioxidant kapacitet av 40 olika testade bär, frukter och grönsaker. Sedan har djurtester (Sorry) visat att högt Blåbärsintag bl a ger bättre minne samt bättre motorik! Så här förmodas nu att varken Putte i...eller Mors lille… egentligen var på nån villostig. 

P.S. Visste Du förresten att det påstås att Blåbärsriset är Sveriges mest utbredda växt, täcker 1/6 av Sveriges  yta. Själv är jag något tvivlande till det där sista… 

att Blåbärsris lindrar fotsvett och fotsvamp? enligt orienterare, och att torkade och kokta är bären bra mot diarré  men färska är laxerande. Hur mycket ska man tro på egentligen? DS.

PPS. Dessutom har franska forskare funnit att  Blåbär  förbättrar mörkerseende, innehåller karotenoiden Lutein (även i Spenat och Broccoli) som skyddar ögats Gula fläck – vanlig orsak till synnedsättning och blindhet på äldre dar. Andra forskningsresultat har visat på ändå mera men det sparar jag till ÄLDREBLOGGEN. Blir för mycket gammalt här annars. DDS.

 

fiskareEn fiskare

Efterklokt. Mycket om det där att bli gammal idag. Men egentligen är det inte så svårt, faktiskt bara att hänga med strömmen.

Annonser

~ av just ME på 10/11/2009.

 
%d bloggare gillar detta: